Ebbel

Click here to edit subtitle

VindDingen

Members Area

Featured Products

Recent Blog Entries

by ★ Owner
by ★ Owner
by ★ Owner

VindDingen

VindDingen, een spelfout? Neeeee, het gaat hier om verloren spullen. Waar ik me over ontfermd heb. Die ik schoonmaak, verander en dan weer "uitzet". Zodat jij ze kan vinden en meenemen. VindDingen zijn siervoorwerpen, niet gemaakt volgens de eisen die er aan speelgoed gesteld worden! Een berichtje als je een VindDing hebt gevonden en meegenomen zou ik erg leuk vinden!

Onder de naam Vind Ding heb ik nu ook een facebookpagina aangemaakt 

 https://www.facebook.com/#!/pages/Vind-Ding/197309627079468

  

VindDing #8 en #9

Op 29 december 2012 kwam mijn man terug van een tocht op de racefiets met gevonden handschoenen. Een paar zelfs. Maak ik hier nu 1 VindDing van of 2? Of moet ik ze naar de kringloop brengen?

Het zijn er 2 geworden!

VindDing # 8 is gevonden. Hij is gaan wonen bij een kinderdagverblijf.


VindDing # 9 is onlangs op pad gegaan en heeft een nieuwe vriend!

VindDing #7

Op 29 december 2012 vond ik weer een handschoen bij het station in Bilthoven. Deze keer aan de andere kant van het spoor. Een hele mooie leren handschoen. Bij het wassen van deze handschoen bleef ik bezig, want wat gaf dat leer een verf af. Het water in mijn emmer werd steeds donker blauw.

Leren handschoenen zijn best lastig om te "verbouwen". Met behulp van niet alleen naald en draad, maar ook lijm heb ik een kip gemaakt. De stukjes leer en nepleer in de kleuren rood, wit en oranje komen van de kleine staaltjes meubelbeklding die je bij ikea kunt meenemen. 

update: vandaag 13 oktober 2014 kreeg ik het volgende bericht:

Goedemorgen Ebbel,

Wij hebben VindDing#7, een prachtige haan, gevonden in Zeist. Hij lag in zijn eentje op de markt een beetje rond te kijken. Aangezien erop stond dat je hem mocht meenemen voor een nieuw thuis, hebben we dat gedaan en nu woont VindDing#7 in Zwolle, op de kinderkamer van mijn zus. Hij heeft een prominente plaats gekregen, hij is niet voor niets gevonden en verdient t om zijn tweede leven in de spotlight te vieren. Gaaf!

Fijn dat weer een VindDing een nieuw huis heeft gekregen. Ik probeer ze zo stevig mogelijk te maken. Maar ze zijn niet geschikt als speelgoed voor hele kleine kinderen!

 

 

 

VindDing #6

Inmiddels had ik 3 VindDingen klaar en ik zag maar geen verloren handschoenen op straat. Had ik er toch meer van Texel mee moeten nemen? Nee dus, gewoon vaker fietsen: vandaag fietste ik over een handschoen heen. Nauwelijks zichtbaar van een afstandje, zo'n grijs/zwart exemplaar.

Het is overigens best wel raar als je in je eigen dorp van de fiets stapt om een foto te maken van een verloren handschoen, die dan oppakt en in een plastik zakje doet. Alles in je tas en hup weer verder fietsen.

Gevonden in Bilthoven op de Soestdijkseweg Noord bij het spoor op 22 december 2012. 

 

Van deze handschoen wil ik een poppetje maken.

 

Daarom eerst vulmateriaal in de vingers gedaan waar ik beentjes van wil maken.

 

 Handschoen binnenstebuiten keren, behalve de beentjes. De onderkant doorstikken, zijkant bij de duim doorstikken.

 

De wijsvinger, pink en  duim afknippen.

 

Daarna het lijfje keren. Het lijfje vullen tot daar waar je de nek wilt hebben. Afbinden met een sterke draad, afhechten. Het hoofdje vullen. Weer afbinden mer een sterke draad en het uiteinde terugslaan als mutsje. Pink en wijsvinger vullen en aan het lijf naaien als armpjes.

 

 

Verderafwerken en daar is VindDing#6

  

 

VindDing #5

Soms krijg je onverwachts hulp. Op 4 november vond Iwa deze handschoen in Amersfoort. Een vriendin heeft de handschoen van Iwa aangenomen en mij de handschoen en deze prachtige foto gegeven. Dank!

En wat maak je dan van die handschoen? Meestal kijk ik of ik al "iets" zie in de handschoen, maar nu wilde ik er persé een hondje van maken. Het was een mooie gevoerde handschoen, afgezet met anti-slip materiaal. Hoe mooier de handschoen, hoe lastiger het is om er een ander model in te maken ontdek ik gaandeweg.

Van deze handschoen knipte ik steeds ruiger stukken af. Duim eraf voor de kop, muis van de hand eruit, was overtollig. Uit de "pols" knipte ik het staartje en een stukje om de rug wat boller te maken. De wijsvinger en pink knipte ik er uiteindelijk ook af om ze wat hoger vast te zetten, anders kon mijn hondje niet zitten. Van de antislipstof gebruikte ik uiteinelijk maar een piepklein stukje voor de neus.

Update: vindding #5 heeft een nieuw huis gevonden! Onderstaande boodschap vond ik in mijn gastenboek. Leuk!

Ik heb je vindding 5 gevonden in Huis ter Heide. Wat een lief hondje, ze staat hier op tafel en zie er gelukkig uit.
Veel plezier met je project.

VindDing #4

Deze handschoen heb ik ook gevonden op Texel. 18 oktober tijdens een wandeling met mijn man in de Sluftervallei. (Moet dat ding echt mee???) De handschoen was duidelijk al een aantal keer met de getijden heen en weer gespoeld. Nadat ik hem thuis had uitgeklopt en vervolgens ging uitspoelen schrok ik me een ongeluk. De vingers zaten nog vol nat zand en het voelde aan alsof de vingers van de vorige eigenaar er nog in zaten. Iek!

Het gaat nog een hele toer worden om hier iets van te maken.  Er zitten gaten in en het suede dat erop gestikt is is bikkelhard geworden.

Inderdaad heb ik het meeste suede eraf gehaald, maar onder het "pulken" zag ik wat ik van deze handschoen zou kunnen gaan maken. De middelvinger was net het koppie van een schildpad. Daar heb ik het suede op laten zitten. De duim en de pink heb ik afgeknipt en naar achter geplaatst. Van de "pols" heb ik het schild gemaakt. Het schildje heb ik ingesmeerd met textielverharder. Het is bikkelhard geworden. je kunt erop tikken.

 

 

VindDing#3

16 oktober vond ik deze handschoen. Op texel op het strand. Olifantengrijs, dus ik zag redelijk snel wat ik ervan wilde gaan maken. Een ideale zoekplaats zo'n eiland. Behalve dan dat handschoenen uit je handen waaien en verdwijnen in de wind rollend over het strand, komen ze ook in grote getalen aanspoelen uit zee. Ik heb uiteindelijk maar 2 handschoenen meegenomen van het eiland. Ik wil dit project een beetje overzichtelijk houden. Maar als je erop gaat letten: op Texel liggen bijna meer handschoenen dan schelpen.

Een olifant moest het dus gaan worden. Dat was nog even puzzelen.

 

Uit het stukje board dat over is heb ik nog een rechthoekig stukje voor het staartje geknipt. Dat heb ik 2x ingeknipt, zodat ik een vlechtje kon maken. Ik heb de stof niet goed open gelegd op de foto, maar de oren zijn, paralel aan de onderkant, tot op een cm van de duimnaad ingeknipt.

Het resultaat:

 

VindDing #3 is tijdens het evenement "De huiskamer van Utrecht" uitgezet op 3 februari 2013. Mocht de vinder een berichtje sturen dan laat ik het weten!

 

 

VindDing #2

De handschoen voor VindDing #2 heb ik op 21 januari 2012 zien liggen op een parkeerplaats in Eindhoven. Omdat hij er zo recent verloren uitzag heb ik hem pas op de terugweg meegenomen,  ruim anderhalf uur later.

 Nu ik de handschoen onderhanden genomen heb ziet hij er zo uit:

Waar en wanneer ik hem ga uitzetten hoor je nog van me.

Update: vandaag 11 januari 2013 heb ik VindDing #2 achtergelaten in Theater Kikker in Utrecht. Toen we de zaal uitkwamen zag ik dat hij er niet meer lag. Ben heel benieuwd of ik een berichtje krijg van de vinder/vindster.

VindDing #1

Voor VindDing #1 een VindDing werd was hij deze handschoen. Tijdens een wandeling in Olst wapperde hij daar. Gevonden op 15 januari 2012. Hij heeft een tijdje liggen wachten op zijn metamorfose, maar op 15 december zal ik hem gaan uitzetten op de Mariaplaats in Utrecht tijdens de Zelf Gemaakte Markt. Ik ben zeer benieuwd wie hem zal vinden.

Update 16 dec 2012: VindDing #1 is gevonden!!! Gisteren ontving ik het volgende berichtje:

"today at the zelfgemaakte kerst markt I found your VindDing. Its a great idea, I like it a lot. Thanks!!!
Iva"