Ebbel

Click here to edit subtitle

Blog

Naaldvilt workshops

Posted on June 20, 2019 at 5:25 AM

Gisteren gaf ik de workshop naaldvilten voor beginners. Dit deed ik voor Studio Namenia bij Hoeve Wielrevelt in Haarzuilens. Deelnemers kwamen zelfs uit de buurt van Nijmegen en Roosendaal. Dat was vroeg opstaan voor ze. 

Wat is het toch leuk om workshops te geven. Alle 9 deelnemers hadden nog nooit met deze techniek gewerkt. Na een korte uitleg gingen we aan de slag. Het is leuk om met een mooi werkstukje thuis te komen, maar ik vind dat het het belangrijkste is, dat je leert hoe je vormen maakt en hoe je deze goed met elkaar kan verbinden. Ook is het prettig om de verschillen te ervaren tussen werken met lontwol en met kaardvlies. Even de verschillende naalden en naaldhouders te proberen. Dan kan je immers thuis op je gemak helemaal los gaan en heb je een beter idee wat je in de toekomst zou kunnen aanschaffen.

Na de uitleg ging iedereen zeer geconcentreerd aan het werk. Dan hoor je alleen nog het zachte geluid van de naalden die in de wol prikken. Het is zo leuk om naar al die werkende deelnemers te kijken. De 1 prikt voorzichtig, de ander woest. En wat leuk dat iedereen zo enthousiast werd van het op deze manier werken met wol.

De vraag kwam waarom ik niet gezellig mee ging prikken. Inderdaad heb ik daar altijd best wel zin in. Maar dan vergeet ik alles om me heen, dus geen goed plan.

Ook thuis in mijn eigen werkruimte geef ik deze (en andere) workshop(s). De groepen zijn dan wel kleiner. Er kunnen maximaal 5 mensen comfortabel zitten. 

Eind mei gaf ik in mijn atelier thuis de naaldviltworkshop aan 2 dames. Ook voor hen was het de 1ste kennismaking met naaldvilten.

Hieronder foto's met resultaten van de workshops. Zulke goede resultaten, allemaal starters!


Workshop in Haarzuilens. Als je een paddestoel maakt, leer je snel veel nuttige vaardigheden.


Maar dat is natuurlijk helemaal geen verplichting. Er kwamen ook veel eigen creaties en creaties geinspireerd op de voorbeelden die ik meenam.

In Bilthoven deden de dames ook veel inspiratie op uit mijn boekencollectie. Er werd zelfs een kabouter gemaakt. Op het dienblaadje staan wat voorbeelden die ik ter inspiratie neerzet tijdens workshops.Het geven van workshops is voor mij natuurlijk een goed excuus om af en toe een mooi boek over naaldvilten te kopen. Heerlijk! De collectie boeken blijft maar groeien.

Categories: Naaldvilten, Workshop, Vilt