Ebbel

Click here to edit subtitle

Blog

Workshop Naaldvilten

Posted on May 7, 2019 at 6:10 PM


Recent volgde ik bij Vrouw Wolle in Essen, Belgie, een workshop van Paulien Sijtsema (van atelier WolinHout). Deze gigantische haan van wol maakte ik daar in 3 dagen. De laatste "veren" bevestigde ik thuis in een halve dag. Het was stevig doorwerken. De haan is opgebouwd met de naaldvilttechniek. Lekker doorprikken dus met viltnaaldjes. Kam en lellen zijn een combinatie van wol en zijde. Natgevilt. Nunovilt dus.

Al zo lang als ik me kan herinneren hou ik van klein. Als ik een boek of speelgoed mocht uitzoeken koos ik het aller aller kleinste uit. Het leek me dus een goede uitdaging om een groot werk te gaan maken. En al naaldvilt ik al heel lang, het is altijd goed om eens te kijken hoe anderen het aanpakken. Elke keer leer je weer iets. Het verwerken van nunovilt zou ik nooit bedacht hebben. En ook gebruikt Paulien een handige houder voor de viltnaalden. 3 naalden staan in 1 lijn in plaats van in een groepje. Prikt heel fijn. Weer veel inspiratie opgedaan! 

Het zelf geven van workshops bevalt me ook erg goed. Ik heb dit jaar al een aantal keren mensen laten kennismaken met naaldvilten bij Studio Namenia. Leuk zo blij als mensen daar van worden. En ook stil overigens. Als iedereen geconcentreerd bezig is hoor je alleen nog maar het zachte geluid van de naalden die de wol inelkaar prikken. Zaterdag geef ik weer de beginners workshop voor Sudio Namenia in Haarzuilens. Zin in!

Categories: Workshop, Vilt