Ebbel

Click here to edit subtitle

Blog

a la Gubbels

Posted on May 24, 2017 at 5:20 AM

Een vriendin van mij is erg weg van het werk van Klaas Gubbels. Daardoor ging ik ook steeds meer naar zijn werk kijken. Gubbels is bij veel mensen bekend door zijn stillevens van koffiekannen.

Die vriendin vertelde dat ze een poster wilde gaan kopen om op te hangen in een ruimte waar gefeest moet kunnen worden. Ik ben geen fan van posters. Vaak vind ik die veel te onpersoonlijk. Dus ik vatte het plan op om voor haar een schilderij a la Gubbels te maken. Ik begon met het verzamelen van afbeeldingen van zijn werk op pinterest. 

Nu zijn veel mensen geneigd te denken als je een schilderij ziet van Gubbels, ohh, maar dat kan ik ook. Nou, nee dus. Dat valt vies tegen. Op mijn schilderles vertelde ik over mijn poging aan een mede-leerling. Zij had het ook ooit geprobeerd en ook haar was het enorm tegengevallen. De lijnen van Gubbels zijn heel sierlijk. Heel eenvoudig ziet het eruit, maar het is absoluut niet stijf. En een stijf schilderij wordt het echt heel snel. Daarbij heeft iedereen, zeker met schilderen, zijn eigen "handschrift". Maar het was wel ontzettend leuk om te proberen. Het is dus ook totaal geen Gubbels geworden. Die mooie speelse lijnen, daar moet ik goed op gaan oefenen. Ik ga het snel nog een keer proberen, want ik heb er echt met heel veel plezier aan gewerkt.


Categories: Schilderen en drukken