Ebbel

Click here to edit subtitle

Blog

Knippen als Matisse

Posted on May 26, 2015 at 7:45 AM

De maandelijkse opdracht van Roos van het blog "The difference of 25" was weer erg leuk. Roos is naar het Stedelijk Museum in Amsterdam geweest naar een tentoonstelling van Matisse. De opdracht  was: maak een kunstwerk geinspireerd op de knipsels van Matisse. Ik had al heel snel een beeld in mijn hoofd van haasjes, die achter elkaar aanrennen. En aangezien Roos dol is op rood heb ik ze uit rood papier geknipt. Helaas niet uit de losse hand, ongeveer op de lijntjes. Ik heb een schetsje gemaakt en de schetsjes nagetekend op grote vellen papier.

Vervolgens wilde ik de haasjes van een afstand kunnen bekijken en plakte ze vast op mijn kast. Dom dus, want ik kreeg ze niet meer zonder ze te beschadigen los. Een goede foto zat er dus niet in. Ik sta er zelf ook vaag op in de spiegelingen.

Nu ik de foto op dit blog plaats zie ik dat webs de foto automatisch draait en ik heb geen idee hoe ik die weer een kwart slag kan terugdraaien. Grrr.  Wet van Murphy. Maar de haasjes hebben daar verder geen last van.

Nog een close-up van de haasjes

Vorige maand vroeg Roos om wolkjes in te sturen.

Het werd een donderwolkje.

Als je nieuwsgierig bent geworden naar alle andere inzendingen: http://difference25.blogspot.nl/


Categories: Papier, Anders