Ebbel

Click here to edit subtitle

Blog

Compleet

Posted on May 18, 2013 at 2:50 AM

Na een paar jaar af en toe neuzen in tweedehands boekwinkels, kringloopwinkels en ook op internet heb ik de serie "Vaardige Handen" compleet. Ik ben dol op oude knutselboeken en heb er veel. (Teveel volgens mijn familie.)

De boekjes uit deze retro/vintage/truttige serie vind ik leuk. Ik had er al  een behoorlijk aantal toen ik bedacht dat ik de serie compleet wil hebben, ongeacht of ik er ooit iets uit maak. Het zijn kleine, dunne boekjes waarin een handvaardigheids techniek besproken wordt. In Nederland zijn 55 boekjes verschenen. De serie is ook in andere talen uitgegeven, in een andere volgorde, met meer delen. Ik heb een engelstalig exemplaar: "The leaf zoo". Daarin worden op papier allerlei dieren gevormd en geplakt van gedroogde bladeren.

De laatste 3 boekjes waren lastig te vinden. dat wil zeggen, te vinden voor een schappelijke prijs, want ik wilde er niet te veel aan uit geven. Eén van de 3 stond al tijden te koop voor € 6,75 en nog steeds denk ik. Afgelopen zondag zag ik de missende boekjes alle 3 op internet. Nu dan lampen gaan vouwen van papier? Of toch macrame?


Categories: Kringlopen, Anders