Ebbel

Click here to edit subtitle

Blog

Spullen

Posted on June 26, 2019 at 8:15 AM

Veel van de makers die ik ken zijn dol op verzamelen. Voor elk lapje stof, doosje, bolletje wol of wat dan ook zien ze mogelijkheden. Helaas ben ik niet veel anders. Mijn kasten puilen uit. Op een gegeven moment kan dat ook verstikkend werken. Zoveel projecten die er liggen te wachten op voltooiing. 

Een vriendin van mij is ook zo'n heerlijke verzamelaar. Helaas zal het pand waar ze haar atelier heeft gesloopt worden. Verhuizen dus, weer naar een fijne plek gelukkig, maar wel een behoorlijk stuk kleiner. Wekelijks help ik haar een paar uurtjes met opruimen. Ze heeft echt prachtige spullen, maar meer dan een mens in een een leven kan maken denk ik. Alles wordt nu zorgvuldig uitgezocht en voor de spullen die weg moeten, wordt een nieuwe bestemming gezocht. Wat een werk. Grappig genoeg blijkt het opruimen ook veel te brengen. Namelijk een bewustwording van welke kant ze op wil gaan met haar werk. 

Al dat opruimen werkt zeer  aanstekelijk. Ik doe sowieso jaarlijks een rondje door mijn spullen. Maar ik ben ook een vreselijke verzamelaar. Het doel dat ik had: niets meer op de grond stallen heb ik nog niet helemaal gehaald. Momenteel ben ik vooral bezig om projecten af te ronden. Dat is ook een vorm van opruimen. Veel overtollige spullen zijn inmiddels de deur uit. 


Overal ligt wat...... en dit is echt zo netjes als het al jaren niet geweest is. Oeps


Momenteel ben ik bezig met het natvilten van een vis, het maken van dierenmaskers van papier maché, maak ik grote vellen papier maché en ligt er een zak wol klaar om ballen van te maken in de wasmachine. Eten alle creatieve mensen overigens griekse yoghurt. Die emmertjes zie je echt in elk atelier!

Categories: Anders