Ebbel

Click here to edit subtitle

Blog

view:  full / summary

Spullen

Posted on June 26, 2019 at 8:15 AM

Veel van de makers die ik ken zijn dol op verzamelen. Voor elk lapje stof, doosje, bolletje wol of wat dan ook zien ze mogelijkheden. Helaas ben ik niet veel anders. Mijn kasten puilen uit. Op een gegeven moment kan dat ook verstikkend werken. Zoveel projecten die er liggen te wachten op voltooiing. 

Een vriendin van mij is ook zo'n heerlijke verzamelaar. Helaas zal het pand waar ze haar atelier heeft gesloopt worden. Verhuizen dus, weer naar een fijne plek gelukkig, maar wel een b...

Read Full Post »

Opdracht!

Posted on June 21, 2019 at 6:40 PM

Vogels maak ik heel graag. Ik was dan ook erg blij met de opdracht een vogel van vilt/textiel te maken. Er was ook een wens qua kleur, er mochten felle kleuren gebruikt worden. Gelukkig ken ik mijn opdrachtgever en ben ook in haar huis geweest. Want het begrip felle kleuren is erg erg breed.

Als ik iets voor iemand specifiek maak ga ik vanzelf altijd heel erg aan de persoon denken waarvoor ik iets aan het maken bent. Heb jij dat ook?

Inmiddels heb ik de vogel afgeleverd en is hij ...

Read Full Post »

Naaldvilt workshops

Posted on June 20, 2019 at 5:25 AM

Gisteren gaf ik de workshop naaldvilten voor beginners. Dit deed ik voor Studio Namenia bij Hoeve Wielrevelt in Haarzuilens. Deelnemers kwamen zelfs uit de buurt van Nijmegen en Roosendaal. Dat was vroeg opstaan voor ze. 

Wat is het toch leuk om workshops te geven. Alle 9 deelnemers hadden nog nooit met deze techniek gewerkt. Na een korte uitleg gingen we aan de slag. Het is leuk om met een mooi werkstukje thuis te komen, maar ik vind dat het het belangrijkste is, dat je leert hoe ...

Read Full Post »

Roodborstje

Posted on May 8, 2019 at 7:35 AM

Het verwerken van nunovilt in mijn naaldviltwerk wilde ik nog wel een keer toepassen. Dus kwam het goed uit dat mijn zus de wens uitsprak dat ze weleens een roodborst zou willen hebben. Ik ben meer van de fantasie dieren dan van een perfecte kopie. En het maken van een perfecte kopie werkt overigens ook niet als je op een kleiner werkstuk nunovilt gebruikt. Met losse wol kan je betere kleurnuances maken, mocht je voor een per...
Read Full Post »

Workshop Naaldvilten

Posted on May 7, 2019 at 6:10 PM


Recent volgde ik bij Vrouw Wolle in Essen, Belgie, een workshop van Paulien Sijtsema (van atelier WolinHout). Deze gigantische haan van wol maakte ik daar in 3 dagen. De laatste "veren" bevestigde ik thuis in een halve dag. Het was stevig doorwerken. De haan is opgebouwd met de naaldvilttechniek. Lekker doorprikken dus met viltnaaldjes. Kam en lellen zijn een combinatie van wol en zijde. Natgevilt. Nunovilt dus.

...
Read Full Post »

Vogel van vilt

Posted on March 14, 2019 at 6:45 AM

Eind vorig jaar kreeg ik 2 verhuisdozen vol met de mooiste kantjes, bandjes, bontjes en applicaties. Fantastisch! De dozen kwamen uit een erfenis en waren sinds 1965 een warm gekoesterd bezit van een dame (Y) die ik ken van de schilderlessen die ik volg. Nu ze kleiner gaat wonen en steeds minder kan zien door een oogziekte nam ze er afscheid van. Een deel van de spullen heb ik zelf gehouden om te verwerken in mijn vogels. Het grootste deel is geschonken aan het Handwerkfestijn ten behoeve van...

Read Full Post »

Workshop sokpoppen maken

Posted on March 14, 2019 at 6:35 AM

Het maken van sokpoppen vind ik altijd erg leuk. Het is zo verrassend hoe je van een simpele sok met een beetje fantasie een leuke pop of een beest kan maken. Als ik benaderd word voor het geven van een workshop ben ik dan ook altijd erg blij. Na een ochtend lekker doorwerken had ieder een popje af.Bij de Steef, pop-up

Posted on February 25, 2019 at 8:50 AM

In januari kreeg ik de vraag of ik mijn werk "bij de Steef" zou willen neerzetten. Bij de Steef is een cultureel lunchcafe in de foyer van ZIMIHC theater Stefanus in Overvecht. (Braziliëdreef 2, Utrecht).

Naast exposities en optredens hebben ze daar een POP-UP Plek gecreëerd waar Utrechtse kunstenaars/zelfmakers de mogelijkheid geboden wordt hun werk onder de aandacht te brengen en te verkopen. 

Nou, dat wil ik natuurlijk graag! Ik vind het echt heel erg leuk! Van 2...

Read Full Post »

Stichting Make it Together

Posted on December 1, 2018 at 4:25 PM

Momenteel ben ik gigantisch druk. Niet eens zozeer met maken alswel met regelen. Afgelopen weekend heeft het bestuur van Stichting Make it Together "Etsy made in NL Utrecht" georganiseerd. Aangezien ik deel uitmaak van het bestuur was ik 1 van de 3 organisatoren. Het was een enorm leuke klus. Veel werk, ook als het evenement allang is afgelopen. Gelukkig is alles geheel volgens plan gegaan. Er was een goede sfeer. Tevreden deelnemers en marktbezoekers! Doel bereikt!

Heerlijke warme sokk...

Read Full Post »

Waar te koop

Posted on August 18, 2018 at 3:30 PM

Momenteel is mijn papier-maché werk te koop in Driebergen, Bij Partners in Ambacht op de Traaij 19.

Op 8 september zal er werk van mij te koop zijn in de kraam van de stichting Make it Together op de Kunstmartkt in de Bilt, in het  Boetzelaerpark.


Weer lekker aan het werk dus. Ik wil voor het najaar een aantal van dit soort windlichten gaan maken.


Haai

Posted on August 17, 2018 at 2:50 PM

Mijn jongste dochter is bang voor haaien. Als in een film  een pin bijvoorbeeld een slaapkamer een poster van een haai hangt ziet ze dat onmiddelijk. En schrikt daar dus bvan. Ooit gezien dat er bij de tv-serie Friends in de keuken van Chandler en Joey boven de gootsteen een haai hangt? Zonder haar zou ik dat nooit opgemerkt hebben.

Voor haar ging ik aan de slag met papier-maché.


En terwijl ik lekker aan ...

Read Full Post »

Papier maché

Posted on June 15, 2018 at 4:30 PM

Behalve met wol ben ik de laatste tijd ook weer veel van papier maché aan het maken. Meestal werk ik aan meerdere projecten tegelijkertijd. Papier maché heeft veel droogtijd nodig. Zeker als je, zoals ik doe, werkt met papierpulp. Het duurt een aantal dagen voor een massieve vorm droog is. Dit voorjaar hebben we veel warme dagen gehad. Dan zet ik mijn werkstukken in de zon te drogen.

Hieronder selectie van

Read Full Post »

Handpoppen

Posted on June 14, 2018 at 4:00 PM

Wol vervilten met water en zeep is enorm leuk om te doen. In het begin was ik al heel erg blij als er een mooie lap ontstond. Maar hoe meer ervaring je krijgt, hoe meer je wil leren. Je ziet steeds beter de verschillen in kwaliteit van het vilt. En er valt nog enorm veel te leren. Daarom ben ik niet alleen lid van de Vilt Kontakt Groep, maar volg ik dit jaar (en ook komend jaar) de jaargroep van Vrouw Wolle in Essen, België. Je bedenkt zelf wat je wil gaan maken en zij helpen je om tot e...

Read Full Post »

Etsy made local markt in Utrecht

Posted on November 18, 2017 at 3:40 PM

Komende zaterdag, 25 november 2017 sta ik op de Etsy markt in Utrecht! Deze overdekte markt zal plaatsvinden op de Gageldijk 182 in Utrecht. Van 11.00-17.00 uur. Toegang en parkeren zijn gratis. Wat heb ik veel zin in deze markt! Er worden meer dan 66 kramen verwacht. Het merendeel met producten die handgemaakt zijn door makers uit regio Utrecht, een aantal met vintage artikelen. Ik heb op facebook al heel erg veel mooie producten gezien van de andere deelnemers. Een kans...

Read Full Post »

VindDing #9

Posted on November 18, 2017 at 1:55 PM

Er heeft weer een VindDing een nieuw tehuis gevonden! Van de vinder ontving ik het volgende bericht:

Hey Ebbel, Kijk eens wat ik vond in een garage. Wat een schatje! Ik denk dat ie gevonden wilde worden om vriendschap te sluiten met een lieve kat genaamd Loki. VindDing 9 krijgt een fijn nieuw huis! Dank je wel.

En deze geweldige foto:Rss_feed